söndag 11 januari 2009

Långpromenad och fågelskådning

Folkstorm i Järfälla för den här lilla rackaren :)


Vaknade som vanligt alldeles för tidigt idag och kände då för en rejäl runda med Sally! Sagt och gjort frågade jag Helena om hon ville följa med och det ville hon! Så vi har idag varit ute i ungefär 3,5 timme och gått runt Säbysjön. Det var skönt men lite jobbigt då det var lite småhalt och så. Sally har fått gå i lina och det gick ganska bra, jag trasslar mer än vad Sally gör.

Vid Säbysjön är det ofta massa fågelskådare ute. Och igår när vi spårade mötte vi en man som frågade efter Säbysjön för där skulle det finnas en riktig raritet att se! Idag gick vi förbi platsen där dom stod, och visst brukar det vara många fågelskådare där, men idag var det helt galet med folk. Pratade med några killar som såg att vi garvade lite och undrade vad det var dom kollade efter, och fick då veta att det var en liten pippi vid namn gulbrynad sparv som hamnat i Järfälla. Normalt lever den i Sibirien enligt dom vi pratade med och har tydligen aldrig blivit sedd i Europa innan. Mer om det finns i DN -klick-. Lite roligt var det iaf. Vad som (enligt mig) var ännu roligare var att vi kunde stå och prata med dom utan att min kära lilla hund skällde! Framsteg minsann! Hon skällde lite på en killes stora väska han gick och bar på, men den var väl lite läskig då.

Senare på promenaden var det även en kille som stannade och frågade efter nånting (jag fattade inte ens vad det var) som han hade tappat, och inte heller då skällde hon. Fast hon buffade till lite när han cyklade iväg. Riktigt förvånad vart jag. Sally brukar mest skälla hysteriskt om folk vågar sig på att prata med oss :P

Sally är nu helt färdig! Ligger uppkrupen i soffan och myser! Där kommer hon dock inte få ligga allt för länge, hon är nämligen som en tovboll efter en långpromenad i slaskväder med tröja, så lika bra att reda ut dom så fort som möjligt! Tråkigt men nödvändigt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Klart Sally är trött. Har varit en slitsam fredag, lördag och söndag för henne.

Anonym sa...

Härligt med sådana framsteg! Så roligt att hon inte skällde!

Anonym sa...

Hej! tack så mycket för det fina gästboksinlägget, Spicy tackar så mycket ;) vilken söt hund du har!
Kram, ha det bra!

Anonym sa...

Åh framsteg :D :D Härligt! Sally verkar vara så himla fin och go!

Anonym sa...

Vad härligt att hon inte skällde! :D

Hehe, tack för Din kommentar! Nädå, det talar vi inte högt om ;)