torsdag 5 februari 2009

Kastrering

Idag har Sally blivit kastrerad! Och allt har gått hur bra som helst! :D

Jag var ett vrak i morse av nervositet, och fick Micke att åka bra mycket tidigare än vad vi enligt honom behövde göra, vilket såklart slutade med att vi var där 25 minuter för tidigt. Så vi tog en liten promenad i området. Men vi var nog ändå där inne en kvart för tidigt. Sundbybergs veterinärpraktik är en liten, ganska nyöppnad klinik som ligger i en stor villa, med endast en veterinär samt sköterska som jobbar. När vi kom in i väntrummet började Sally med att skälla ut sköterskan som var bakom receptionen, fast det var nog mest för att hon hörde henne, tror inte hon såg henne ens. Iaf gick allt därefter bra. Jag fick hålla henne i knäet när veterinären lyssnade på hjärtat och när hon fick lugnande. Sally sa inte ett ljud om det, utan var helt lugn och stilla. Lugnande fick hon dessutom i nacken istället för i muskeln, vilket tar lite längre tid, men det gör mindre ont och inte lika otäckt för Sally. Hon kräktes och ville inte riktigt lägga sig, utan stod envist på vingliga ben, men efter ett tag gav hon med sig.

Sköterskan hade lite svårt att lägga kanyl på Sallys små ben, så hon blev därför sucken i båda benen. Operationen gick bra och veterinären kände även på Sallys knän, och sa att det inte var några problem med knän som hoppar ur led där inte :D Dock hade hon inte den specialistkompetens som krävs för att skriva SKK-intyg för patella, så det är bara inofficiellt Sally har patella ua, men skönt att han en liten uppfattning iaf! :D Ska ta och kolla hon en specialist så småningom, men får vänta lite med det. Dom skrapade även lite tandsten, och Sally hade en död tand. Hon kommer antagligen tappa den. Lite skumt, hon är ju så ung, och har inte mycket tandsten och ingen inflammation i tandköttet. Så får hålla extra koll på tänderna nu så det inte blir några problem med dom!

När fröken vaknade frös hon lite, så hon har legat inrullad i filt sen dess. Ellie kom och hämtade oss när hon vart vaken i kanske 2 timmar och resan hem gick bra! I eftermiddag/kväll har hon mått illa och dreglat pölar (jag skojar inte, jag slutade torka upp det som rann utanför hennes bädd och la en tidning där istället). Men nu verkar det gått över. Hon låg och sov säkert fem timmar innan vi gick ut och kissade. Sen har hon sovit större delen av tiden efter det också. Fast hon har ätit, vilket jag blev lite förvånad över. Men har man inte ätit på ett dygn lär man ju va lite hungrig.

Hon tycker tratten är superläskig och vill helst inte gå alls med den på sig. Men hon vänjer sig förhoppningsvis. Jag har den av så mycket jag kan men har lite svårt att hålla koll på henne hela tiden. Det blev ett långt inlägg, men behövde prata av mig lite! Känns iaf bra att ha det gjort och måste säga att jag är grymt nöjd med Sundbybergs veterinärpraktik! Dom rekommenderas! :D

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du får säga till Sally att tratten är till för att hon ska slippa den fortare :D

Vi får väll se till att ses då så jag får mig nått att läsa och tänka på.

Ida Eklöf sa...

Skönt att det gick bra!

Tips om tratt: När jag kastrerat Yoda så såg han så olycklig ut med tratten, så jag tog av den och virade en halsduk runt halsen på honom så han inte skulle komma åt stygnen. Nu hade han iofs bara två stygn, gissar att sally har fler. Men det är ett tips värt att se om det funkar. :)

Har inte kineser en massa tandproblem, iaf de nakna?

Ge sally massa mjukost från oss! *kram*

Anonym sa...

Skönt att det har gått så bra! :D

Anonym sa...

Åh härligt att det är gjort nu och det gick sååååå bra :D Underbart! Vi vill se en bild på trattsally;)